Godkendelse af Forn Siðr

Så kom godkendelsen af Forn Siðr omsider, det har været en sej omgang, men det lykkedes.

Dengang for næsten 4 år siden hvor vi afleverede ansøgningen, havde vi selvfølgelig regnet med en vis behandlingstid, men at der skulle gå 46 måneder og 24 dage havde vi nok ikke troet på, hvis nogen havde fortalt os det dengang.

I mellemtiden (ca. 2,5 år henne i forløbet) er det jo så også blevet til et afslag, hvor Forn Siðr efterfølgende, mere eller mindre har gjort knuder på sig selv for at tækkes udvalget, hvilket jeg selv har noget blandede følelser over, der er nemlig, i mine øjne, ingen tvivl om at hvis ikke man havde tilpasset sig udvalgets krav, så var godkendelsen aldrig gået igennem, spørgsmålet er jo så bare om vi kan leve med de tilpasninger.

For mit eget vedkommende kan jeg sige at når nu jeg bliver nødt til at vælge mellem 2 dårlige løsninger, så vil jeg alligevel vælge godkendelsen, de ændringer i Forn Siðrs vedtægter det så har medført kan jeg leve med, man/jeg kan jo altid arbejde på at få forbedret tingene.

Men hvad er det så der gør den her godkendelse så vigtig? Jeg mener, det er vigtigt at få folks øjne op for at, det her ikke bare er noget vi render rundt og leger, måske er jeg naiv, men med tiden ville det da være fedt hvis jeg slap for at høre sætninger som “Jamen, tror du virkelig på det?” og “Det kan man da ikke tro på”.

Hvad der også har betydning, er at vielser får juridisk gyldighed, så man slipper for det cirkus med at skulle forbi borgmesterkontoret. Der bliver også åbnet mulighed for at Forn Siðr med tiden kan få egne begravelsespladser, næsten alle de asatro jeg kender, har det temmelig svært med at hvis ikke man vil have sine jordiske rester spredt på havet (eller lignende), så er et hjørne af de kristne kirkegårde næsten det eneste alternativ.

Var der nogen der nævnte skattefordele? Sjovt nok, så er det et emne der næsten altid dukker op når talen falder på godkendelsen, jeg forstår simpelthen ikke hvorfor det er så vigtigt et emne. Ja, det giver nogle skattefordele, men personligt så er jeg temmelig ligeglad med om jeg kan trække de 300 kr. fra som jeg betaler i kontigent om året, og det siger jeg, selvom min indkomst er middelmådig. Selvom Forn Siðr skulle få lidt gavn af det, så ville jeg stadig stemme for, hvis det kom til at stemme om at fjerne skattefordele og tilskudsmuligheder for trossamfundende i Danmark, det betyder så uendelig lidt for mig.

Nu bliver det så spændende at se hvad Forn Siðr rent faktisk vil bruge godkendelsen til, både i den nærmeste fremtid og på lidt mere langsigtet plan.

Fornsidr logo

Forn Siðrs logo