Mjøddrikke

Her følger et par forslag til hvordan man kan anvende Mjød, jeg har endnu ikke selv smagt alle forslagene, men det kommer…

Dessertvin
Mjød er fremragende som dessertvin, det kan til enhver tid erstatte både Portvin og Sherry, som jo er de normale dessertvine der serveres.

Björr
Lige dele Mjød, øl og æblecider blandes.
Det rene saftevand, men pas på, det gør ting ved balancen…

Mjødøl
Mjødøl, Melske eller Mjønsøl er en blanding af 2 dele alm. øl og 1 del Mjød og skulle efter sigende smage rigtigt godt.

Punch
En frisk drik er punch, 4 dele Mjød og 2 dele citronvand eller bitter lemon og et stænk Angustora, serveres med knust is og en skive citron.

Likør til kaffen
2 dele Mjød og 1 del Cognac.

Mjødgløgg
Den alm. gløggopskrift tilsættes 2 cl. Mjød pr. glas, det runder smagen af…

Nattens rus
Du koger din yndlingsthe, tilsætter en del mjød, gerne slåenmjød, skulle være godt ved forkølelse, men kan vist også sagtens nydes uden forkølelse.
Mie Nielsen

Stærk mjød
2 dele mjød og 1 del brændevin, gerne krydret med slåen.
Lars Ege Bruhn

Hvis du kender til andre muligheder, så vil jeg meget gerne høre om dem, kontakt mig her.