Nordlys 2003

Jeg var blevet inviteret til Nordlys i Horsens, det er en tilbagevendende udstilling, som Filips sten- og billedhuggeri afholder om nordisk mytologi, i forbindelse med udstillingen blev der oprettet et mini-vikingemarked og jeg var så heldig at få chancen for at være med som markedsdeltager.

Det var første gang jeg skulle være fritidsviking, så jeg havde mange forberedelser at gøre, men det lykkedes til sidst alt sammen.

Markedet var lidt anderledes end “normale” vikingemarkeder, den væsentligste forskel var nok at det foregik på en parkeringsplads, altså på SF-sten, det var en lidt underlig fornemmelse.

Det telt jeg skulle holde til i, var oven i købet opsat under et halvtag, det skulle dog senere vise sig at være en kæmpe fordel, da det begyndte at regne.

boden_s Vel ankommet fredag eftermiddag fik vi hurtigt læsset vores ting ind i teltet, skiftet til vikingetøj og opsat boden.
sildemester_s
Sildemesteren er ved at sætte telt op, læg mærke til de to i sorte trøjer, de sørgede for at teltenes barduner kunne gøres fast, de borede simpelthen huller i SF-stenene til teltpløkkerne…
vejret_nydes_s Andre sad og nød det gode vejr om fredagen.
overvejelser_s Ivan havde stillet en opgave til en af kunstnerne, “Kan du lave en Frej-figur ud af en trækævle ud fra min 10 cm høje bronzefigur?”
(figuren står på stenen i forgrunden)
fremskridt_s Det tog ikke lang tid før Frej begyndte at kigge frem.
Lørdag var der kampshow ved ASK-vikingekampgruppe og Odinsvi
kampshow1_s Kongens ret kræves.
kampshow2_s Man er bange for Daneøksen..!
kampshow3_s Agressiv sværdkamp følger
kampshow4_s Kongens mand slår til…
kampshow5_s Angriber igen…
kampshow6_s … og vinder !
Sådan kan det gå når man opkræver skat hvor man ikke har ret..!
drikkehornet_s Senere på aftenen blev mjøden budt rundt ved langbordet.
morgenmad_paa_vej_s Nogen var let brugte dagen efter, men vores madmor tog sig godt af os og sørgede for morgenmaden alligevel.
nedbrydning_s Alt godt får også en ende, så søndag formiddag begyndte nedbrydningen af lejren, det er en imponerende effektivitet mennesker lægger for dagen når det drejer sig om at komme hjem.
filips_sted_s Her skues Filips sten- og billedhuggeri, et rart sted at være på marked.
faerdig_s Figuren af Frej nåede også at blive færdig.
voelvens_spaadom_s Til sidst et foto af et af de udstillede billeder, Vølvens spådom af Henning Kilian Lindsaa.

Jeg takker mange gange for at være blevet inviteret til dette arrangement, det var en dejlig weekend hvor jeg mødtes med en masse behagelige mennesker.

Besøg evt. Filips hjemmeside her.