Genskabte Gribedyr

Det er med en vis stolthed i stemmen at jeg kan prale af at jeg har hjulpet min rigtigt gode ven og “partner in crime”, Søren Therkildsen, med at realisere en drøm om at skabe en bog ud fra hans fantastiske håndtegninger af vikingetidsmotiver.

Tilpasset motiv til skålspænde
Dette motiv tegnede han til mig da jeg skulle lave modellen til det andet sæt skålspænder, selvfølgelig med tilhørende motiver til de andre felter på skålspændet.


Jeg ved han har tegnet nærmest altid, og siden jeg mødte ham første gang på Bork Vikingehavn i 2006 hvor han var ansat som sæsonarbejder, så har han især tegnet vikingetidsmotiver. En ting jeg som smykkedesigner og håndværker har nydt godt af mange gange, for selvom jeg kan omdanne et billede eller en tegning til et 3D formsprog, så er jeg selv mere end almindelig håbløs til at slå streger på papir og så få dem til at ligne den idé jeg har i hovedet.

Men så er det jo fantastisk at man kan slå sig sammen og få noget godt ud af det.

Genskabte Gribedyr


Denne gang var det så mig der kunne hjælpe Søren med at få papirtegningerne omsat til digitale udgaver, først ved at finde den metode der fungerede bedst for os, og så efterfølgende med at digitalisere (lidt) og holde styr på arbejdsproces, filer og fremdrift. Og selvom der selvfølgelig er gået en del timer med at hjælpe ham, så kan jeg på ingen måde tage ære for bogen, for det er udelukkende Sørens tegninger og tekster der er i bogen, og hvis jeg være helt ærlig, så har han virkelig fået det sat sammen til et fantastisk produkt, som jeg ville have ønsket var tilgængeligt dengang jeg selv begyndte at lave smykker og andet håndværk med vikingetids inspiration.

Det tog ca. 3 år fra ideen blev født en sen aften mens vi sad og arbejdede, drak kold kaffe og varm øl i en af vores nørkleweekender, men så var bogen også en realitet som vi begge glæder os over skal ud og inspirere reenactere, håndværkere, detektorførere og andre nørder i verden.

Jeg har en stak liggende til salg, så kontakt mig gerne hvis du er interesseret og der er udsigt til at vi mødes, den koster 400 kr.

Hvis vi alligevel er ude i noget med forsendelse, så er det meget nemmere for alle, at du bestiller bogen på:
Forlaget-Genskabt.dk
Det er Sørens egen side hvor der er webshop med betalingsløsning, og mere om både bog og hans arbejder.