Bog: Asatro, De gamle guder i moderne tid

En af mine gode venner har begået en bog ved navn “Asatro, De gamle guder i moderne tid“, bogen omhandler hendes personlige tro, og beskriver mange aspekter i livet som gammeltroende.

Bogen er absolut ikke en lærebog i hvordan man er “rigtig” Asatro, for det er noget den enkelte person skal finde ud af med sig selv, men er mere en beskrivelse af hvordan et moderne menneske kan forholde sig til livet.

Victoria har ikke selv nogen “rigtig” uddannelse i religion, alt hvad hun har skrevet er dannet ud fra hendes egne synspunkter, fra hendes mangeårige erfaring som gydje, og så lige de mange kilo bøger hun har gennempløjet gennem endnu flere år.

Derimod har Morten Warmind, som er religionssociolog og specialist i førkristne nordeuropæiske religioner skrevet forordet i bogen, og givet Victoria et solidt skulderklap med på vejen.

Bogen er meget anvendelig for folk der er nysgerrige om hvad Asatro er for en størrelse, eller måske kan være for en størrelse.

Selv er jeg meget enig i meget af det hun skriver, og alligevel finder jeg steder hvor mine holdninger er anderledes, men det er i mine øjne kun en god ting, for hvis vi alle var ens, så ville verden være et kedeligt sted at være.

Bogen kan til dels også bruges som et opslagsværk, der er nogle nyttige oplysninger i den som sagtens kan bruges af mange mennesker, både andre asatro, skoleelever med projekter og folk der bare er nysgerrige.

Asatro, De gamle guder i moderne tid

Bogen er udsolgt fra forlaget, men kan findes på biblioteket.

Du kan eventuelt også besøge hendes hjemmeside her.