Hartr marked 2004

Efter at have været på Lindholm Høje marked og i Borre (Norge) snakkede jeg med Jens fra Hartr-gruppen om at det sikkert var muligt at jeg og min lille familie kunne komme med til det nyopstartede Harder-marked i Krunderup, lidt nord for Holstebro.

Selvom jeg var meget sent ude med at kontakte Flemming, så var han meget flink i telefonen da jeg kontaktede ham, og vi fik grønt lys til at komme og deltage. Forinden havde vi været så heldige at vi kunne låne et vikingetelt af en god ven, så nu var det en realitet at vi skulle afsted.

Det gav godt nok en smule travlhed i det lille hjem, for ikke nok med at vi lå i flytterod derhjemme, så skulle der også lige fabrikeres tøj til begge ungerne og et par sko til min kone, men efter 2 hektiske aftener, så var vi klar.

Fredag eftermiddag drog vi så ellers afsted mod Krunderup, med diverse stop undervejs, bla. i Silkeborg for at hente teltet, så lykkedes det for os at komme så sent frem at det var blevet mørkt…
Men da flere af Hartr-drengene er ret store (læs: ca. 2m høje og næsten lige så brede over skuldrene) så var det ikke noget problem at finde Flemming. Vi følte os straks meget velkomne, og uden det store ståhej fandt vi en fin plads til teltet.

Det skal måske lige nævnes at kombinationen af mørke og et ukendt vikingetelt er ikke de bedste betingelser for at slå lejr, men med god hjælp af et par Hartr-folk, så lykkedes det alligevel at få teltet op og indrettet os, ungerne blev puttet (det trængte de vist til, de sov i hvert fald med det samme), vi satte os hen og snakkede lidt med de andre og roen sænkede sig over sindet, dejligt.

Lørdagen oprandt med høj sol og et veldækket morgenbord, ikke længe efter var vi helt klar til at publikum rykkede ind, og vi blev ikke skuffet, dagen igennem var der en jævn strøm af mennesker igennem markedspladsen, selvom der godt kunne have været plads til endnu flere, men interessen var helt klart tilstede.

Efter at markedet lukkede kl. 17.00 gik der ikke lang tid før vi blev kaldt til aftensmad, og endnu en gang blev vi beværtet på fornemmeste vis, de der Hartr-folk kan noget med mad…

Senere på aftenen var der hygge og god underholdning, hvor der både blev sunget, danset og spillet, virkelig en aften der er værd at huske. For vores eget vedkommende sluttede det med at vi alle sammen gik i samlet flok om til Odinsvi og sang fødselsdagssang for Rane, men derefter var det vist også blevet høj sengetid hvis søndagen også skulle bruges til noget fornuftigt.

Selve markedsdagen om søndagen havde lige så fint vejr, og fik vist også et højere besøgstal, men alt godt får jo også en ende, så sidst på eftermiddagen, efter at markedet lukkede pakkede vi alt vores grej sammen igen, sagde pænt farvel til nye som gamle bekendtskaber, og drog mod Sjælland igen.

Alt i alt et velarrangeret marked med styr på stumperne, dejlige mennesker, godt vejr og fine rammer.

Jeg vil afslutte min beretning med at sige tusind tak for den måde der blev taget imod min familie og mig, jeg tror ikke at man finder mere gæstfrihed nogen andre steder.


Besøg evt. også Hartr’s hjemmeside,
klik på logoet:
hartr

hartr_04_1 Vejret og pladsen kunne ikke være bedre.
hartr_04_2 Ungerne nød livet.
hartr_04_3 Her er et par af Hartr-folkene i gang med at vælte flagstangen efter markedet, det var vist ret hårdt…