Specielle opgaver

Jeg får ind imellem opgaver som er lidt ud over det sædvanlige, det er altid sjovt at prøve noget nyt, og man lærer jo noget hver gang.
Nogle gange så er det et stykke unika der skal fremstilles, andre gange bliver jeg sparket i gang med noget jeg har gået og overvejet i et stykke tid og endelig så kommer der opgaver hvor jeg godt ved at jeg kommer til at bruge en masse tid på det og det måske ikke er helt fornuftigt at gå i gang med det, men opgaven er så spændende at jeg gør det alligevel.

Førhen fremviste jeg resultaterne spredt på diverse sider, men det er noget rod, så jeg har lavet denne side til at samle det hele på.

De ting der er vist på denne side er ikke til salg, det er udelukkende en udstilling af hvad jeg også har lavet, og måske kan i bruge den som inspiration til jeres egne idéer.

drager

Dragehoveder
Er lavet på bestilling som en bryllupsgave.
De er 3 cm høje og i henholdsvis Bronze og Sølv.
Hovedet er fra en seng fra Gokstadskibet.
Monteret på skumpude
Vist i gaveæske

stenhammer_1

Kæde og dragehoveder til stenhammer
En hammer i sten (lavet af Filip af Horsens) blev monteret med en kæde i sølv og bronze med dragehoveder i bronze.
Med mere lys
Hele smykket

soepindsvin_bur_kaede

Søpindsvin i bur
En ven af mine så min indpakkede glaskugle, og inden jeg fik set mig om havde jeg sagt ja til at forsøge at lave et bur omkring et søpindsvin for hende, så det kunne hænges i en snor.
Set ovenfra
Set nedefra

hajtand_1

Forstenet hajtand
Ikke nok med at hun ville have søpindsvinet “buret inde”, hun havde også en forstenet hajtand som også gerne skulle kunne hænge i en kæde.
Bagsiden

rav_i_bur

Rav i Bur
En kollega kom og spurgte mig om ikke jeg kunne sætte den her ravklump i et bur så den kunne hænge, det var godt nok en udfordring.

kuglefatning_forfra

Indfattet krystalkugle
En af mine venner havde en krystalkugle som, han gerne ville have monteret i en holder på toppen af sin stav, samtidig skulle man kunne se igennem den…
Set skråt nedefraSet ovenfraSet fra siden
Størrelse

eye_of_ra_forside

Bæltespænde “Ra’s øje”
Min svoger havde et tilsvarende bæltespænde i tin, men det fik grimme slidspor, så vi blev enige om at forsøge at støbe et i bronze.
Bagsiden

sildenoegle

“Sildenøgle”
Sildemesterens kone ønskede sig en nøgle…
Sådan bare for sjov lavede jeg denne her til hende.

jokkes_sax_hel

Sølvkant på skede til Jokkes sax
Jokke spurgte om jeg havde mod på at prøve at lave en sølvkant på skeden til hans sax, det var godt nok lidt af en udfordring at få foldet sølvet, men resultatet blev nu ganske godt alligevel.
Top 1Top 2Ophæng
Spids 1Spids 2

solhjul_hamret

Hammerslået solhjul i sølv som pandesmykke
Jeg blev spurgt om jeg kunne lave et solhjul som et pandesmykke til en brud, resultatet ses her, og det sad perfekt, selvom jeg havde mine bange anelser i starten.

tyrfing

Sølvsværd med runeindskrift på klingen
En opgave der var sværere end jeg først havde regnet med, det var noget af et arbejde at få slebet det til så det lignede et vikingesværd.
Sværdet er ca. 25mm i længden.

hexsign_s

Symbolet for Nehellenia som top til en stav
Frigga fra Holland spurgte om jeg kunne lave en top til hendes stav, symbolet skulle være for “Nehalennia, Lady of the low lands”, du kan læse om hende her.
Det var noget af en opgave at få bronzen til at flyde som jeg gerne ville have den til det, men det lykkedes da efter et par forsøg, og resultatet blev smukt.

hexsign_naer_s Efter at Frigga havde fået monteret symbolet sendte hun mig et par billeder af resultatet:
Nærbillede
Øverste halvdel af staven

Binderune